Kikinđaninu Radovanu Subinu, poznatom kulinaru, sinoć je, na svečanosti u Palati umetnosti „Madlena“ u Beogradu, uručena nagrada za kulinarska dostignuća „Lider koji pomera granice”.
Udruženje “Najuspešniji privrednik 21. veka” svake godine, na osnovu nezavisnog istraživanja tržišta, bira najbolje u svojim delatnostima u Srbiji i regionu. Na dodeli priznanja, u obrazloženju je navedeno da je Subin aktivan član Asocijacije šefova kuvara Srbije i Viteškog reda kuvara amatera Vojvodine, da je bio deo državne reprezentacije i promovisao srpsku kuhinju širom sveta. Istaknuto je i da je predsednik Udruženja „Da se ne zaboravi“ i „Koreni“ u kojima je angažovan na očuvanju banatskih običaja i povezivanju sa dijasporom, kao i da svoje znanje i iskustvo prenosi mladima, u radu sa učenicima kuvarskog smera u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kikindi. „Radovan Subin je čovek koji spaja tradiciju i modernost, zračeći ljubavlju prema kuvanju, porodici i zajednici“, rečeno je prilikom dodele ovog značajnog priznanja.
–
Veoma sam srećan i mnogo mi znači ova nagrada. Kao što sam i rekao na dodeli, važna mi je ne zbog onog što sam do sada postigao, nego zbog svega što tek planiram da uradim – kaže Subin.
Priznanje izvanrednim pojedincima, vrhunskim profesionalcima u svom poslu, dodeljuje se 24. put i među laureatima su privrednici, umetnici, lideri u različitim oblastima u Srbiji i u zemljama u okruženju.
Radovanu Subinu je ova godina donela još jedno dostignuće. Objavljena mu je knjiga „Zlatnom varjačom po svetu“ koja je, osim u Kikindi, imala već nekoliko promocija u drugim gradovima, a sledeća je, kaže autor, zakazana za 27. januar u Parizu i to na plovidbi Senom.
S. V. O.