10 децембра, 2023

Преминуо Иштван Пастор

Председник скупштине АП Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор преминуо је данас после тешке болести.

Иштван Пастор рођен је 1956. године у Мајдану код Новог Кнежевца. По занимању је био правник. Члан Савеза војвођанских Мађара био је од оснивања 1995. године, а од 2007. је био председник странке.

Пастор је био председник Скупштине Војводине у три мандата: од 2012. до 2016, од 2016. до 2020. и од 2020. до смрти.

Скупштина АП Војводине: Огроман губитак за политички и парламентарни живот АП Војводине и Републике Србије

Са дубоким жаљењем и тугом саопштавамо да је Скупштина АП Војводине данас остала без свог дугогодишњег председника Иштвана Пастора, објавила је покрајинска Скупштина.

„Изражавајући наaj дубље саучешће породици и Савезу војвођанских Мађара, Скупштина АП Војводине заувек ће бити захвална на мудрости и посвећености којом се председник Пастор увек руководио у вођењу Скупштине АП Војводине. Његов одлазак огроман је губитак за политички и парламентарни живот АП Војводине и Републике Србије“, каже се у саопштењу.

Од 2000. до 2008. године био је покрајински секретар за приватизацију, предузетништво и мала и средња предузећа, а од 2008. до 2012. покрајински секретар за привреду. У два мандата био је потпредседник Извршног већа Војводине.

Одликован је Сретењским орденом Првог степена Републике Србије, као и државним орденом за заслуге Републике Мађарске

не, не , не!!!!!!