У току пријављивање за добровољно служење војног рока

На добровољно служење војног рока са оружјем и војно стручно оспособљавање за резервне официре могу се пријавити сви држављани Републике Србије, мушког и женског пола, са навршених 19 година, а најкасније до 30. године . Разлика је само што се на војно стручно оспособљавање за резервне официре могу пријавити само особе која имају завршен факултет односно  имају високу стручни спрему.

Пријављивање кандидата обавља се у Центру Министарства одбране  у Кикинди, као и електронским путем преко портала еУправа и ЈП „Пошта Србије“. Приликом личног доласка, војни службеници ће  заинтересованима дати потребна упутства и преглед потребних докумената која треба да  приложите уз пријаву. Након  тога  кандидати се упућују на лекарске прегледе у Војну болницу Нови Сад. Тренутно је у току пријављивање кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у децембарском року.

Из Министарства одбране позивају све заинтересоване кандидате да се што пре пријаве, како би успели да реализују све планиране активности које се односе  на добровољно служење војног рока са оружјем. Док  буду на одслужењу војног рока, сваки кандидат, поред плаћених трошова превоза за одлазак и повратак са добровољно служење војног рока са оружјем, месечно добија накнаду односно новчано примање у износу од 38.000 динара, а кандидат на војно стручном оспособљавању за резервне официре 42.000 динара, има здравствено осигурање и плаћено одсуство утрајању од 10 дана.

Током служења војног рока, сви кандидати могу да конкуришу и одмах по његовом  одслужењу да заснују радни однос у Војсци Србије у својству професионалног војника.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!