Председник Вучић најавио добре вести за пољопривреднике

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас предложио Влади Србије да размотри повећање премије за млеко са 15 на 19 динара.

– Ми ћемо повећати и издвајања по грлу са 30.000 на 40.000 динара баш како је и тражено – навео је председник Вучић.

Како је истакао, циљ је јачање малог сточара.

– Не само на северу Србије, већ да ојачамо сиромашног сточара који има једну, две краве, који живи на истоку, западу, југу земље… Ја хоћу да разговарам са пољопривредницима, а не са уцењивачима и демонстрантима. Не сумњајте, то су изванредне вести за обичне сељаке и пољопривреднике. Хоћемо да ојачамо малог сточара – нагласио је Вучић. Како је додао, држава може да учини онолико колико је то реално.

– Имали смо јутрос састанак са представницима одгајивача говеда за Србију, представницима млекара и разговарали о стварним проблемима. Пристојни људи говорили су о тешкој позицији пољопривредника и тражили помоћ. Са 25 на преко 80 милијарди улагања. Никада неће бити довољно, увек ће постојати протести – рекао је он.

Према Вучићевим речима, сагледаће се шта је правично, „да не улажемо новац у тајкуне, већ да помажемо домаћину, сељаку…“

– Предложио сам Влади Србије да размотре. Министар Синиша Мали је рачунао и када повећавате са 30 на 40 хиљада по грлу, имате око 20 милиона евра да додате, када повећате цену премије за млеко, морате да нађете новац, а да не угрозите економију. Са 15 на 19 подижемо премије на млеко и прелевмани да се уведу на сиреве и тражили су повећање субвенција са 30 на 40 хиљада динара. Гледаћемо следеће године да повећамо на 55.000 јер хоћемо да ојачамо малог сточара – рекао је Вучић и додао да су ово фантастичне вести за пољопривреднике.

Како је истакао, „некад је уцена репом, некада сунцокретом“.

– Очигледно постоји проблем са корупцијом или не користимо ресурсе паметно. Наше је да радимо за људе, колико новца издвајамо за сељака и произвођача. Премијама ојачавамо млекаре, произвођачи такође. Од априла све ово ступа на снагу, дакле ретроактивно – нагласио је Вучић.

(24седам)

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!