27 септембра, 2023

Данас сахрана десете жртве, отац дечака и даље у затвору

Дечак К. К. (13) у среду 3.маја у 8.40 сати у школи „Владислав Рибникар“ на Врачару направио је масакр какав Србија не памти.

Из очевог пиштоља за 120 секунди упуцао је 16 особа. У смрт је одвео осам девојчица, једног дечака и чувара. Ранио је наставницу историје и пет другара. Мотив је и даље непознат.

30 дана планирао злочин

Полиција је у стану К.К. нашла списак од 16 имена деце, махом девојчица. На том списку било је и ученика које није познавао. Сумња се да је њихову смрт желео јер су, наводно, од њега били у нечему успешнији.

Нађена је и мапа кретања.

За сада нема доказа да је био жртва вршњачког насиља. Сва деца која желе двојезичну наставу полажу пријемни пред почетак 7. разреда за одељење где је двојезична настава. Тако је и К.К. ,незванично, прешао у други разред.

Ранац

Ученик 7. разреда у школу је пре 14 дана дошао у 8.40 сати. Са врата је из пиштоља погодио чувара. Затим, три девојчице у холу. Као да се ништа није догодило К.К. је ушао у учионицу где је на месту усмртио још пет вршњака, а ранио наставницу историје и још шест ученика. У понедељак је повредама подлегла још једна девојчица. Она ће данас бити сахрањена.

Већ у 8.42 сата позвао је „192“. У његовом ранцу полиција је нашла још један пиштољ и 4 Молотовљева коктела. Полицији је, наводно, рекао да је он „психопата који мора да се смири“. Инспектори су у стану његовог оца познатог радиолога нашла још пет пушака. Оружје је било у сефу под шифром.

Отац

В.К. отац дечака који је починио масакр у школи након злочина одмах је ухапшен. Тренутно се налази у Окружном затвору у Београду. Он је саслушан у Вишем јавном тужилаштву. Одбрану је износио више од три сата. Незванично, рекао је да се не осећа кривим. Његов малолетни син налази се у болници. Он се сумњичи за изазивање опште опасности. Даља истрага треба да утврди како је К.К. откључао сеф који је имао шифру и из њега узео оружје.

Гуглање

К.К. је, незванично, прегледом Кривичног закона Србије сазнао да је до 14 године кривично неодговоран. Он ће тек 30. јула напунити 14 година.

Како „Телеграф.рс“ сазнаје, био је опседнут масовним убиствима и убицама. Незванично, гледао је филмове и серије који се баве патњом породица убијених.

Стрељана

Дечак К.К. вештину пуцања стекао је у једној београдској стрељани. Сумња се да је у њу долазио од своје 12 године. Међутим, постоје индиције да је ученик вежбао пуцање и ван тог објекта. Према подацима из истраге, у њој је са оцем био месец дана пре злочина. Истрага се води и против власника стрељање у којој је В.К. био почасни члан.

Вештачења

У среду 3. маја полиција је из стана где је дечак живео са оцем изнела његов компјутер, личне ствари, а одузела му компјутер и мобилни телефон. Све се то налази на вештачењу, а резултати још нису познати. Из пиштоља кобног дана испалио је 57 хитаца. Он је одузет и налази се на вештачењу.

Истрага треба да покаже кога је пре злочина звао дечак, као и то да ли је неко знао шта му је план. Сумња се да је свом другу неколико дана раније рекао “ да ће му у среду донети поклон“.

Обављен је разговор и са његовом мајком.

Истрагу овог злочина води Више јавно тужилаштво у Београду. Ученици из Основне школе „Владислав Рибникар“ пре 7 дана вратили су се на наставу. У свакој школи у Србији налази се полиција. До сада је ухапшено на десетине људи који су величали овог дечака, говорили да ће направити сличан злочин, али и они који су на рачун овог злочина збијали шале и у институције доносили пластично оружје.

(Телеграф)

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!