30 новембра, 2023

До краја маја пријаве за овогодишњу регату „Воде Војводине“

Међународна регата „Воде Војводине“, 13. по реду, ове године одржава се од 21. до 30. јуна, на Дунаву, Тиси и каналима Дунав – Тиса – Дунав, а пријаве за учешће у овој десетодневној пловидби отворене су до краја маја.
Регата, као и сваке године, окупља љубитеље рекреативне пловидбе, а ове године прећи ће се око 250 километара на војвођанским пловним путевима, са следећом маршрутом: Нови Сад – Тител – Зрењанин – Житиште – Михајлово – Нови Бечеј – Бечеј – Сробран – Бачки Петровац – Сремски Карловци – Нови Сад.
Регата је отворена за све који су жељни аватуре са друштвом или породицом, а за пријаву је неопходно поседовање регистрованог пловног возила и важеће пловидбене дозволе.
Учешће у регати је бесплатно, а сви заинтересовани треба да попуне пријаву на сајту www.vodevojvodine.rs, те попуњену пријаву са скенираном пловидбеном дозволом пошаљу на мејл regata@vodevojvodine.rs до 31. маја. Број пријава је ограничен.
Будући да ЈВП „Воде Војводине“ ове године обележава 20 година постојања, те да се сама регата организује с циљем промоције наутичких потенцијала, ЈВП „Воде Војводине“ ће у сарадњи са Градом Новим Садом и Општином Сремски Карловци обележити Међународни дан Дунава, по повратку регаташа, 29. јуна на обали у Сремским Карловцима.
не, не , не!!!!!!