Поводом Светског дана шале: Оцењене најбоље шаљиве песме основаца

Најбоље шаљиве песме награђене на конкурсу „Априлијада“. Прво место освојила је Алесандра Јовић из ОШ „Бранко Радичевић“ из Врања, друго Срна Јовић из нишке „Стефан Немања“ и треће место поделиле су Ивана Ковачевић и Лена Давидовић из кикиндске школе „Жарко Зрењанин“ односно великоселске „Славко Родић“. Додељене су и похвалнице ученицима из школа „Вук Караџић“ из Кикинде, „1. октобар“ из Башаида „Ђура Јакшић“ из Јелашнице и београдске школе „Никола Тесла“. Организатори манифестације су Народна библиотека „Јован Поповић“ и КУД „Башаид“ , а литерарни конкурс, намењен деци до 15 година, организован је поводом Светског дана шале, 1. априла. На конкурс је пристигло више од стотину шаљивих песама, а послала су га деца и млади из читаве Србије.

– Ово је сјајна прилика за младе таленте да покажу своју креативност и хумор кроз поезију. „Априлијада“ се одржава седми пут и посвећена је деци и дечијем стваралаштву. Радови су стигли из читаве Србије и већ имамо децу и школе које више година подржавају ову манифестацију – истакла је уредница програма Народне библиотеке Дуња Бркин Трифуновић.

Жири у саставу: учитељица Десанка Ристић, председница жирија и  библиотекарка Даринка Маљугић и, није имао нимало лак задатак.

-Сви пристигли радови одговорили су теми и јако нам је било тешко да одредимо најбоље. Ова весела манифестација окупила је децу из читаве земље и „Априлијаду“ треба неговати јер је јединствена у Србији и доноси свима радост и весеље је – рекла је Десанка Ристић.

Гости  на додели били су Горан Новаков и Десанка Ристић, као и млађа група КУД-а „Башаид“.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!