Радови на Ритејл парку испред рока – могуће отварање већ у септембру

На градилишту Ритејл парка, на углу улица Михајла Пупина и Јована Јовановића Змаја, ради се интензивно и максимално се користи лепо време. Данас је градоначелник Никола Лукач, са Небојшом Јовановим, чланом Градског већа задуженим за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације и представницима инвеститора, извођача и подизвођача радова, обишао градилиште. У разговору са извођачима и инвеститорима закључено је да је сасвим могуће да Ритејл центар буде завршен у септембру, што је два месеца пре рока.

Изградња модерног тржног центра испуњење је жеље је грађана, то је показала и анкета спроведена пре неколико година, подсетио је градоначелник.

– Оно што смо обећали и реализујемо, добићемо један уређени део града са додатним садржајима и стотинак радних места – рекао је Лукач. – Поред тога, чека нас и уређење улице Михајла Пупина, од Светосавске до Јована Јовановића Змаја – пратићемо темпо инвеститора. Решићемо и проблем атмосферске канализације код Светосавске улице. Ово је велика инвестиција и надам се да ће грађани бити задовољни, али ми се на томе нећемо зауставити.

Директорица „RC Europe“, инвеститора радова, Бојана Кољеншић, такође је задовољна темпом којим се одвијају радови.

– Веома смо задовољни пре свега сарадњом са локалном самоуправом, очекујемо да ће све бити завршено пре рока. Биће изграђена и нова, додатна паркинг места у Змај Јовиној улици и иза Ритејл парка – напоменула је Кољеншићева.

Монтажа објекта почеће до Ускрса, најавио је Марко Бистричић, главни извођач у фирми „Penta Ge.Co“ из Београда, која је носилац радова.

– Већ смо терен насули песком и тампоном туцаника који ће служити за подну плочу, а започета је и израда префабриковане конструкције чија би монтажа требало да почне већ између 15. и 20. априла. До Ускрса би, тако, требало да имамо комплетан објекат у коцкици, то је већ изливена конструкција у нашем погону у Инђији чија монтажа ће почети већ за десетак дана – најавио је Бистричић. – Трудимо се да завршимо објекат и пре самог рока који је почетак новембра. Ако нас време послужи, можда то буде и месец и два раније. За сада смо испред рока и потрудићемо се да крај радова буде 1. или 15. септембар.

Бистричић је подсетио да ће тржни центар бити приземни објекат висине 7,15 метара, са 14 јединица и стотину паркинг-места у централној јединици. Објекат ће бити ограђен и улаз ће бити из улице Михајла Пупина, на крају Угљеше Терзина улице. Он је додао да је само рушење затеченог објекта површине 1.880 квадрата било веома захтевно. Објекат од армираног бетона је, каже, и после више од 20 година био у одличном стању. Извођачи су успели да га сруше, заједно са темељима, за мање од месец дана и да га изнесу са парцеле.

Ритејл парк биће површине пет хиљада квадрата,а вредност инвестиције је већа од седам милиона евра. Већ је познато да ће закупци бити „New Yorker“, „Sinsay“, „Tehnomedia“, „Sport Vision“, „Đak sport“, „Pet Zone“, „Pepco“, „Lilly“, „Maxi“, „Frida“, „Benu“ апотека.

С. В. О.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!