МУП подсећа да је забрањено паљење ватре на отвореном: У наредном периоду појачан надзор

Tопло и суво време веома погодује настанку и развоју пожара на отвореном простору који се веома брзо шире, могу захватити велике површине и представљају реалну опасност за животе и
здравље наших грађана, а могу  и да проузрокују велике материјалне штете. Сектор за ванредне ситуације МУП- апелује на све  грађане да буду одговорни и поштују закон, да буду веома опрезни приликом употребе отвореног пламена, а уколико примете пожар да одмах о томе обавесте Ватрогасно-спасилачку јединицу на број телефона 193.

Из МУП-а подсећају грађане да је Законом о заштити од пожара и другим законима забрањено спаљивање траве и ниског растиња на отвореном простору, остатака стрних усева, спаљивање смећа, као и ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме. За непоштовање ових законских одредби запрећене су и прописане новчане казне. Казне за физичка лица која прекрше одредбе овог Закона крећу се од 10.000 до 50.000 динара, док казне за спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа за физичка лица износе 10.000 динара, а за правна од 300.000 до 1.000.000 динара.

Сектор за ванредне ситуације ће у наредном периоду, заједно са другим линијама рада Министарства унутрашњих послова, надлежним инспекцијским службама републичког и локалног нивоа, појачати надзор и обилазак терена ради проналажења неодговорних грађана који не поштују законске одредбе и њиховог процесуирања, а све у циљу смањења броја пожара на отвореном простору и повећања безбедности наших грађана.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!