Почело пријављивање за Летњу уметничку школу Универзитета уметности и КЦ

Универзитет уметности у Београду позива студенте да се пријаве на конкурс за учешће у радионицама Летње уметничке школе која ће се, од 6. до 13. јула, одржати у Кикинди.

Летња уметничка школа је едукативни програм намењен страним и домаћим студентима, који истражује уметнички провокативне културно-историјске и природне амбијенте користећи се савременим уметничким језиком и алатима.

Радионице Летње уметничке школе имају форму интензивних курсева чији је фокус на менторском раду и индивидуалном приступу сваком студенту. Истовремено, програм омогућава интердисциплинарно и интеркултурално повезивање страних и домаћих студената.

Ове године, програм се одржава у Кикинди, у чијем ће се зеленом окружењу млади уметници из земље и иностранства бавити изазовима очувања природе, одрживости екосистема и зеленом уметношћу.

Студенти ће имати на располагању следеће радионице:

– керамике – Одрживо Стварање: Земља у рукама

– драмска – Зелено, волим те зелено

– ликовна – Слика + Филм = Екологија

– музичка режија – Музичком режијом до рециклаже звука

За пријављивање је потребан попуњен пријавни формулар са мотивационим  писмом и биографијом студента, као и додатни материјал: портфолио (пет до седам одабраних радова у PDF формату / линк ка онлајн портфолију / линк ка аудио снимцима) или уметничка биографија у слободној форми.

Пријаве се шаљу на мејл: lus@arts.bg.ac.rs. Рок за пријављивање  је 15. мај. Више информација може се пронаћи на сајту.

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!