10 децембра, 2023

Овог викенда у Кикинди: корисне обуке за боље пословне прилике

Омладинско-туристички кластер Срем и Београдски институт за технологију од данас до недеље у Техничкој школи одржавају радионице о предузетништву и програмирању за младе.

На радионицама под називом „Увод у предузетништво и дигитални маркетинг“ и „Увод у вордпрес“ предавачи су програмери са дугогодишњим искуством. Обуке су део пројекта „Информатичка писменост и предузетништво – модерни алати за развој (само)запошљивости младих“ који финансира Министарство туризма и омладине.

– Полазници радионице о „вордпресу“ ће, уз менторе, до краја обуке, направити свој сајт. Најчешће нам и долазе људи који већ имају неку идеју и, за фирму, клуб или удружење, рецимо, желе да направе сајт. Ово је најлакши начин да, за један викенд, то и учине – каже Тамара Вуков Станчић, једна од менторки у пројекту. – На обуци о предузетништву говоримо о формама пословања, „свот“ анализи и писању бизнис плана. У делу о дигиталном маркетингу бавимо се друштвеним мрежама, како се комуникација на мрежама мења, како можете да их користите за своје пословање, како се „црта“ крајњи корисник и припрема плаћено оглашавање, шта је копирајтинг.

Овог викенда знања неопходна за покретање личног бизниса и за маркетинг потпуно бесплатно стећи ће тридесетак пријављених полазника. Сташа Паликућа је ученица првог разреда Техничке школе и дошла је на радионицу о „вордпресу“.

– Ова област ме је увек занимала, зато сам и уписала смер електротехничар рачунара – каже Сташа. – Дошла сам да научим нешто ново. Намеравам да се бавим рачунарима, да завршим факултет.

Полазници ће, на крају обуке, добити сертификате који ће им, поред стеченог знања, омогућити нове прилике у њиховим професијама. Радионице се одржавају већ трећу годину и до сада их је похађало око 240 младих из више градова у Србији.

не, не , не!!!!!!