1 октобра, 2023

Обележена слава ватрогасаца у кикиндском батаљону

Ватрогасци-спасиоци обележили су данас своју славу, Пресвету Богородицу Несагориву Купину. Обредном резању славског колача које су обавили свештеници кикиндског намесништва Српске православне цркве у просторијама Ватрогасно – спасилачког батаљона, Одељења за ванредне ситуације у Кикинди, присуствовали су градоначелник Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, Мирослав Дучић и Небојша Јованов, члан Градског већа за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације.

– Читаве недеље уочи славе спроводили смо активности којима смо представљали наш рад и овај позив. Почели смо у понедељак, на Тргу, када смо приказали део своје опреме и завршавамо данас, прославом. Ова недеља нам је важна јер се окупљамо као заједница, као једна породица, што и јесмо – рекао је командант Ватрогасно-спасилачког батаљона у Кикинди, Чедомир Глишин.

Ватрогасцима-спасиоцима славу је честитао градоначелник Лукач.

– Овај позив подразумева храброст, треба бити спреман ставити свој живот испред свега како би се заштитили туђи животи и имовина. Ми ћемо се максимално трудити да им олакшамо њихов посао. Нека их њихова заштитница чува онако како они чувају нас – рекао је Лукач.

Ватрогасно-спасилачки батаљон Кикинда има 76 ватрогасаца-спасилаца, од којих је 39 запослено у кикиндској Ватрогасној чети. Командант Глишин каже да су недавно добили двојицу нових ватрогасаца-спасилаца, али да и даље постоји потреба за попуњавањем радних места колега који одлазе у пензију.

Додаје да су ватрогасци у Кикинди овог лета имали мање интервенција на пожарима него што је то био случај ранијих година, када су и температуре дуже времена биле веома високе.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!