27 септембра, 2023

Коњички клуб „Банат“ домаћин је Ревије запрега

Koњички клуб „Банат“ у оквру „Дана лудаје“ домаћин је 28. Ревији параднихзапрега . Овом приликом представљају се двопрези, двопрези младих грла, четворопрези, пони запреге, деца возачи и јахачи. Ревију је отворио градоначелник Никола Лукач, а овом догађају присуствовали су и председник Скупштине града Младен Богдан и члан Градског већа Небојша Јованов.

Драган Шорак, председник КК „Банат“ рекао је да се ревији одазвало више од 60 учесника.

-Наш клуб је међу водећим организаторима ревије запрега у Србији. Један смо од првих клубова који је почео да организује смотре. Највише гостију имамо из Војводине, а дошли су и наши пријатељи из уже Србије. Све више младих укључено је у коњички спорт и то ме радује јер то значи да има ко да настави оно што смо започели пре скоро три деценије – напоменуо је Шорак.

Коњички спорт у Кикинди се негује одавнина, истакао је Младен Богдан.

-Ревија парадних запрега употпуњује нашу највећу манифестацију. Ово је прилика да и пријатељи клуба „Банат“ буду наши драги гости и уживају у „Данима лудаје“. Град ће подржава овакве манифестације чији је циљ да се очува традиција коњичког спорта – рекао је Богдан.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!