1 октобра, 2023

Ново Милошево: Отворен Музеј Ранко Жеравица

Данас је у Новом Милошеву отворен Музеј Ранко Жеравица, а у међу званицама био је и легендарни репрезентативац бивше државе, Никола Плећаш, стигао је на отварање из Пуле, у Хрватској.

– Све је забележено и записано што је Ранко учинио за развој и квалитет и југословенске и кошарке у свим Републикама некадашње државе, а имао је велики утицај. Био је визионар, није се држао постојећих стандарда и хтео је нешто више. Успео је, освојио је прво сребро на Олимпијским играма, прво злато на Светском првенству и све европске медаље. Човек с толиком репутацијом, успехом и знањем које је преносио и на млађе тренере, више је него заслужио да му се подигне овако нешто, да има један спомен који је много већи и лепши него име неке дворане. Морам бити искрен и рећи да сам задивљен фамилијом Жеравица која је успела направити ово, што ће бити незаборавно и где ће ове и будуће генерације моћи сведочити како је стварана кошарка код нас и ко је био један од највећих тренера с ових подручја – рекао је Плећаш.

Ранкова удовица, Загорка Жеравица напоменула је:

– Осмах после Ранкове сахране, дошли смо на идеју и дуго година трајала је борба да стигнемо до овога, али сам пријатно изненађења колико је све ово добро сређено. Морали смо све сами и можда ми се баш зато још више и свиђа. Пошто су овде сва места близу, надам се да ће многи људи долазити и уживати у овоме.

Председник Скупштине Града Кикинда Младен Богдан, истакао је:

– Велики Ранко имао је обичај да каже да му је Кикинда најлепши град на свету и то је тако остало до краја, без обзира што је обишао цео свет. Град Кикинда одужио му се на више начина, проглашен је почасним грађанином нашег града, а имамо и меморијални турнир с његовим именом на којем сваке године учествује велики број деце, што је нама важно, јер Кикинда је град спорта. Пружили смо подршку Фондацији Ранко Жеравица и свима онима који су се залагали за отварање овог музеја, јер сматрамо да се тако одужујемо нашем великом стручњаку.

Саша Максимовић, председник Општине Нови Бечеј, закључио је:

– Овакав спомен комплекс биће на част свима, не само грађанима Општине Нови Бечеј него и Кикинђанима и свима оним који желе да дођу и да одају почаст Ранку, да га се сете или да науче ко је био он.  

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!