Надреалне релације на фудбалској сцени нашег града: Черупање ОФК Кикинде

Као што је било познато и то готово месец дана пре краја сезоне, ОФК Кикинда првак је Војвођанске и нови-стари члан Српске лиге, но није се такмичење званично ни завршило, а вести за неверицу почеле су колати кикиндском фудбалском чаршијом да би последњих дана добиле надреалне обрисе, па се љубитељи фудбала, и они којима је ОФК Кикинда при срцу и онима који је не воле, с правом могу запитати је ли на делу покушај черупања ОФК Кикинде, јединог фудбалског колектива на територији некадашње општине у којем постоји систем, усмереност и посвећеност у раду с апсолутно свим постојећем узрасним фудбалским категоријама, од најмлађих до најстаријих!?

Нико, изузимајући ОФК Кикинду, дакле, с млађим категоријама, додали бисмо и нажалост, нити на изблиза потребном нивоу не ради с младима. Чак штавише, у огромној већини наших клубова постоји тек по једна такмичарска селекција као јадно и мизерно  тек формално испуњење услова за надметање првог тима у сениорској лиги, те све тако добија још и карикатуралне облике.

Но, као што смо сведоци, то не спречава многе да се попут јастреба устреме на младе играче клуба с Градског стадиона, који има чак пет селекција испод првог тима с плаћеним стручњацима.

Невиђене релације, дакле, царују, на севернобанатској фудбалској позорници. Док се фудбалски делатници с руба Великог парка труде да произведу играче, па још у времену општег опадања броја становника у нас – усто и током савременог доба када младе више занимају видео имитације фудбалске игре преко екрана рачунара него прави фудбал на травнатом терену, остали лежерно седе са стране, чекају да се тај процес прозиводње играча на Градском стадиону оконча и онда ступају на сцену с новцем, јурећи и мамећи кадете и омладинце ОФК Кикинде у њихове клубове да им буду такозвани „бонуси”, пошто у својим фудбалским редовима  немају, „ни од корова”, дечкића произведених у сопственим фудбалским погонима.

Као да ОФК Кикинда није то што јесте – институција, чак и у овом тренутку, за све клубове у окружењу између Зрењанина и Бачке Тополе односно Суботице, а да не говоримо о 114 година дугој традицији поноса и славе овог нашег фудбалског колектива.

Зато добронамерна порука свима онима који су се устремили на млађарију ОФК Кикинде, може бити само једна: драги фудбалски радници, радите с младима неуморно и много, јер једнога дана и овим млађаним фудбалерима, које сада вабите из ОФК Кикинде у своје стројеве, проћи ће такође играчки век!

Кога ћете тада ангажовати?!

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....