Нови Новаков успех: Бронза за младог математичара на Балканској математичкој олимпијади у Варни

На 41. Балканској математичкој олимпијади за ученике до 19 година, која се одржава у Варни у Бугарској, свих шест ученика из тима Србије су освојили по медаљу и то бронзану.

Екипу Србије чинили су ученици Математичке гимназије у Београду Новак Деспотовић, Стеван Радивојевић, Гвозден Лапчевић, Владимир Бранковић и Стефан Шебез, као и Страхиња Сврзић, ученик Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу.

На такмичењу је учествовало 132 такмичара из 22 земље света, од којих је 10 балканских, које учествују у званичној конкуренцији такмичења , и 12 гостујућих земаља. Победник такмичења је екипа Турске, чији су ученици освојили по 3 златне и сребрне медаље.

Резултати који су постигнути плод су дугогодишњег рада и залагања, како самих ученика, тако и њихових професора.

Као и ранијих година, овогодишњи циклус математичких такмичења, на основу којих је и изабран овај тим, организовало је Друштво математичара Србије, уз подршку Министарства просвете Републике Србије.

Млади математички геније био је гост Кикиндског портала где је причао о успесима на такмичењима, школовању у Математичкој гимназији у Београду и плановима за будућност.

 

РТС и Кикиндски портал

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!