Насмејани и весели: Ученици Техничке школе славе матуру

Највећа средња школа у граду испратила je 179 матураната из седам одељења. Ученик генерације Техничке школе је Дарко Симић, који је титулу  стекао захваљујући такмичењима и успеху који је постигао током четворогодишњег школовања на смеру техничар информационих технологија.

-Школу сам представљао на такмичењима из математике. Успешан сам био на општинским и окружним нивоима и стизао сам до републичких такмичења. Осим тога висок пласман остварио сам и на такмичењу из програмирања. У плану ми је да упишем Факултет техничких наука у Новом Саду, смер софтверски инжењеринг – рекао је Симић.

Спортиста генерације је рукометаш Лука Панић, првотимац „Кикинде Гриндекса“.

-У наредним месецима очекује ме пуно обавеза с обзиром на то да сам део јуниорске репрезентације Србије и припремамо се за Европско првенство у Цељу. Трудим се да будем на коначном списку, а ако не свакако сам део ширег списка репрезентације. Годину дана паузираћу што се даљег школовања тиче, а након тога планирам упис на факултет  – истакао је Панић.

Посебне награде  за представљање, али и промоцију правих вредности припале су ученицима Луки Хркаловићу и Александру Трајковском који су амбасадори генерације.

-Циљ нам је био организујемо што више хуманитарних акција и да се у њих укључи што више ученика. Организовали смо турнире у фудбалу, кошарци, стоном тенису и шаху – појаснио је Хркаловић.

Трајковски напомиње да се нада да ће и наредна генерација ђака наставити са организацијом хуманитарних турнира.

-Жеља нам је била да помогнемо нашим суграђанима којима је помоћ најпотребнија. Како би оплеменили школски простор исцртали смо мурале испред сале за физичко васпитање, а иницирали смо и да се ставе слике по ходницима – додао је Александар.

Директорица Миланка Халиловић каже да су сви запослени у школи поносни на ову генерацију.

-Ову генерацију памтићемо по томе што су били веома активни у промоцији школе и њеном уређењу. Организовали су заједничке хуманитарне акције на иницијативу ученичког парламента, али и турнире у шаху који су били масовни – казала је Миланка Халиловић.

У наредној школској години у Техничкој школи има места за 210 ученика у седам одељења.

А.Ђ.

 

Don`t copy text!