Два пехара за Јозефину, Малца генијалца

На регионалном такмичењу школе „Малац генијалац“, осмогодишња Јозефина Милетић, полазница другог разреда кикиндског огранка, освојила је два пехара. Надметање је одржано у Бечеју и Јозефина је, у конкуренцији 70 деце из 10 школа менталне аритметике, заслужила два прва места, у обема понуђеним категоријама: усменој и писменој. Писмени део обухвата 120 задатака које је потребно решити за 12 минута.

Јозефина похађа трећи разред основне школе у Немачкој. Курсеве школе аритметике посећивала је током распуста које је проводила код баке и деке у Кикинди, још док је била у вртићу, а од прошле године наставу „Малца“ прати онлајн. У овом полугодишту припремала ју је учитељица Каролина Шимон из Сенте са којом математику вежба на мађарском језику. Осим овог, Јозефина течно говори још три језика, тренира атлетику са елементима гимнастике, џудо и кошарку. Ове године освојила је и два признања из џудоа у Немачкој – прво место на интернационалном и треће на регионалном такмичењу.

У менталној аритметици први пут се такмичила прошлог децембра у Кикинди и освојила је два прва и једно друго место.

– Јозефина је посвећена и предана свему што ради, и то доноси сјајне резултате. Наша школа је поносна што има такву ученицу – каже Тамара Живанов из „Малца генијалца“ у Кикинди.

„Малац генијалац“ је међународна школа за развој когнитивних способности и интелектуалних потенцијала деце од три до 14 година. Наставу спроводи по оригиналном јапанском програму менталне аритметике “Хикари”. Своје огранке има у 16 земаља.

Don`t copy text!