1 октобра, 2023

Музички угођај за памћење: Концерт Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске

Бројна публика свих генерација, на тргу испред Градске куће, синоћ је уживала у првом наступу Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске у нашем граду.

Под диригентском палицом Душана Покрајчића, извели су разноврстан репертоар- од маршева до музике из чувених домаћих и страних филмова Национална класа, Отписани, Балкан Експрес, Кум, Џејмс Бонд…

– Већина чланова оркестра је први пут у Кикинди, одушевљени смо вашим градом. Имали смо прилику данас да се одмарамо, а претходна два дана смо наступали у Новом Саду, на Међународном фестивалу дувачких оркестара. Домаћини су сјајни и ми смо дошли спремно да и у вашем граду приредимо леп концерт. Увек се потрудимо да прилагодимо репертоар публици и прилици, а свирамо класичну, филмску и забавну музику, као и староградску и евергрин- рекла је начелница оркестра Јелена Атлагић.

Полицијски оркестар чини двадесет професионалних музичара. Формиран је 2017. године, и поред наступа на свим значајнијим догађајима у Републици Српској, већи део њихових активности чине концерти. Целовечерњи концерт у нашем граду организовао је Културни центар.

– Идеја о сарадњи је настала тако што је шеф нашег оркестра Алберт Нађ истовремено и шеф оркестра „23 октобар” у Новом Саду, који је протеклих дана организовао Међународни фестивал дувачких оркестара. Самим тим, искористили смо прилику да позовемо оркестар МУП-а Републике Српске да буду наши гости и да вечерас уприличимо овако леп музички догађај. Оркестар је изузетан, сви су одлични музичари и добри људи, пријатни, за кратко време смо се спријатељили – истакао је Марко Марковљев, директор Културног центра.

Судећи по реакцијама публике, са нестрпљењем очекујемо наредни наступ драгих гостију из Бања Луке.

 

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!