Мушка АРКУС лига: Огроман улог, мала добит за танку наду у спас

Унапред се знало, поражени из вечерашњег дуела у „Језеру”, Кикинда – Шамот (Аранђеловац), могу сматрати три кола пре краја да су испали, а и евентуални реми обе екипе оставио би, готово је сигурно, зацементиране испод црте спаса. Са тим сазнањем ривали за опстанак ушли су у дуел, који је на крају, пред стотинак гледалаца, припао Кикинђанима – 39:34.

Први део већ донео је много голова уз минималне разлике за ривале, 18:17 било је за Кикинђане. И у наставку пресликано, све до половине тога дела игре. Тада се пуцачки расположенија Кикинда резултатски одлепила, додуше захваљујући истовремено и свом голману Гаћиновићу који је на супротној страни терена баш у том периоду био одличан. Видело се већ тада да нашима други везани успех неће измаћи. Како било, улог и напор Кикинђана био је  огроман, а добит мала тек толика да продужи танку наду у спас.

– Тешка утакмица, после два месеца успели смо да победимо код куће. Знамо каква је ситуација на табели и ово је битна победа за нас. Било смо борбени и пожртвовани, надамо се опстанку – рекао је наш Марко Трнинић, проглашен за играча утакмице.

Владимир Митрески, први тренер Кикинђана редовно у оваквим ситуацијама када главни шеф струке, најчешће „са стране”, добије од „Гриндексоваца” карту у једном правцу, додао је:

– Нервозно смо ушли у меч, али смо паметно играли у нападу, а када су се наши голмани разбранили све је дошло на место. Трнинић је играч утакмице, али било их је још неколико који су заслужили тај епитет. Презадовољан сам, борићемо се до краја.

Наредног викенда неће бити рукомета, предстојеће 24. коло на распореду је за девет односно 10 дана, а Кикинђани ће 19. априла играти у Београду против Партизана. Три кола пре краја, Кикинда је прва испод црте опстанка, али сада са 13 бодова, два мање од Пролетера и три од Југовића.

МРК Кикинда: Балабан, Кукић, Стојановић 7, Босанчић, Лисица 4(2), Трнинић 1, Ђукић, Мишков (одбрана, 2 седмерца), Шијан 8, Врговић 8, Панић 2, Ракић 2, Комарек 4(2), Илијин 3, Гаћиновић (7 одбрана, два седмерца).

Don`t copy text!