1 октобра, 2023

Војвођански „Исток”: Реми Рускоселаца с Карађорђевчанима, кључна победа Козаре у Омољици

У преосталим утакмицама 21. кола војвођанског „Истока”, рускоселска Црвена зевзда на свом је терену ремизирала 2:2 с Јединством из Банатског Карађорђева, а великоселска Козара победила је 1:0 Младост у Омољици.

Кресоја је, у Руском Селу, у 23. минуту извео корнер, а штопер Александар Лаништанин с десетак метара волејом проследио лопту у мрежу за вођство Звезде. Брзо су узвратили гости, Кујунџић је три минута касније заобишао голмана Костуранова, дао мало јачи фор, али је из другог плана до лопте стигао Бајић и поравнао. Стефан Коцкар у 34. минуту ушао је у казнени простор гостију, лажњаком се ослободио чувара и искоса погодио супротну малу мрежу, али на почетку наставка Јединство је други пут изједначило. После корнера Зекановића, Лаништанин је желео да избије лопту, али је затресао властиту мрежу. Гости су стезали обруч но без конкретног учинка па до краја више није било промена.

На југу Баната у дербију за опстанак, Козари је бодове донео Јован Руњевац, погодио је већ у уводу меча. Почетком наставка Великоселци су остали с играчем мање, искључен је Мисић, а касније црвени картон добио је и М. Бунић, али и домаћи играч.

ОФК Кикинда је водећа на табели са 48 бодова, три више од новокозарачке Слободе и карађорђевачког Јединства код којег ће Кикинђани у госте у суботу. Рускоселци су сада пети с 36, Козара је 11. с 25, а ЖАК 12. на лествици с 23 бода.

Осим поменутог дербија пролећа између Јединства и ОФК Кикинде, наредног викенда, Новокозарчани ће дочекати Пролетера, из Банатског Карловца, а Великоселци Војводину из Перлеза док ће ЖАК, трећи и последњи пут без публике, одмерити снаге на Вашаришту с Младошћу.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!