Манифестацијом Ноћ Гимназије“ представили школу бдућим средњошколцима

Ученички парламент Гимназије „Душан Васиљев“, уз подршку професора и запослених, организовао је „Ноћ Гимназије“. Манифестација је права прилика да се будући средњошколци упознају са школом, предметима, али и свему осталом што ова средња школа нуди. Из сваког предмета организоване су интересантне радионице, које су привукле пажњу осмака, а међу посећенијим је била она организована за предмете хемија и биологија.

-Појаснили смо како се хемијским процесима издваја пигмент хлорофила, а исти процес показали смо и на штанду за биологију. Ђацима је ово било интересантно и поставили су нам пуно занимљивих питања – сазнали смо од Миле Радловић.

Ива Племић била је једна од ученица које су промовисале математику.

-Ученици треба да реше математичку мистерију односно пет задатака. Ко добије тачна решења има могућност да отвори сеф знања. Како би олакшали математичке проблеме сви смо се потрудили и направили колаче и посластице на којима су формуле, бројеви, геометријски облици – додала је Ива Племић.

Мухамед Касиф Даринауфалди, за своје пријатеље Ифал, из Индонезије који је на размени ученика одушевљен је овом манифестацијом.

-И у матичној школи имамо слична догађања. Ипак, овде је све некако лепше и опуштеније. Одушевљен сам идејом да се израде математички колачи. Заволео сам школу и Србију и свакодневно сазнајем нешто ново – казао је Ифал.

И ликовна радионица привукла је пажњу.

-За „Ноћ Гимназије“ осмислили смо радионицу на којој се од глине израђују грчке вазе по узорцима које смо им дали. Добро смо се забавили, а будућим средњошколцима истакли смо предност наше школе – навела је Мила Зорић.

Данијела Мандић, професорица српског језика и књижевности напоменула је да ученици на најбољи начин представљају школу коју похађају.

-Циљ је промоција и упознавање са нашом школом и „Ноћ Гимназије“ организујемо више од десет година. У госте смо позвали основце, али и наше суграђане како би видели шта ми то радимо на часовима и како наши ученици стичу знања. Сви запослени учествују у радионицама које осмишљавају ђаци који се труде да свака година буде јединствена – рекла је Данијела Мандић.

„Ноћи Гимназије“ претходила је дебата средњошколаца на тему „Снага речи“.

 

А.Ђ.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!