Од 25. априла појачана контрола прекорачења брзине на путевима

Припадници МУП-а, Управе саобраћајне полиције, ће, од 25. априла до 1. маја, спроводити акцију појачане контроле саобраћаја ради откривања и санкционисања прекршаја прекорачења брзине.

Саобраћајна полиција ће сваког дан ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања: ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције, такозване пресретаче, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила, саопштено је данас из МУП-а.

У оквиру акције која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 1. маја, од 00 до 24 часа спроводиће се  акција „Speed Marathon“, током које ће, на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 сата.

Министарство унутрашњих послова позвало је грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници Саобраћајне полиције контролисати брзину. Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу. Шаљу се на мејл Управе саобраћајне полиције usp@mup.gov.rs најкасније до среде, 24. априла, наведено је у саопштењу.

С. В. О.

(ФОТО: МУП Србије)

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!