Лукач: Настављамо предан рад и започете пројекте

Реизабрани градоначелник Никола Лукач у свом обраћању најавио је наставак започетих пројеката и улагања у подизање квалитета живота суграђана како у граду, тако и у селима, уз значајну подршку Републике и Покрајине која је и у претходном периоду била „ветар у леђа” развоју у свим областима.

– На почетку новог мандата желим да захвалим грађанима и грађанкама Кикинде који су свој глас дали Александру Вучићу и СНС чија политика даје резултате, као и свима који су у претходном периоду допринели да наш дом, наш град и свако село постане боље место за живот. Године иза нас обележио је предан рад како бисмо створили нове могућности за све наше суграђане и за нашу децу. Данас живимо у развијенијем и лепшем граду него што је то био до пре само једну деценију чему су допринеле и покрајинске и републичке институције, као и наши Кикинђани који су активни чиниоци законодавне и извршне власти у Покрајини и Републици. Позивам представнике опозиционих странака да буду конструктивни у својим излагањима и предлозима. Наш циљ је лепа, модерна и успешна Кикинда уз поштовање свих различитости – истакао је Лукач.

Први човек града осврнуо се на капиталне инфраструктурне пројекте који су реализовани у претходном периоду попут изградње фабрике воде и пијаце, темељне реконструкције Опште болнице и путне инфраструктуре, замене водоводне и канализационе мреже, али и значајна улагања у селима.

-Одговорна и социјална политика и континуитет започетог водиће нас и у наредном периоду како бисмо обезбедили дугорочне, капиталне и животно важне пројекте. Имамо традицију и наслеђе које морамо да чувамо, али и да се развијамо како би обезбедили сигурну будућност. Економски развој је убрзан после деценија немаштине и трудићемо се да буде још бољи  како би нам се враћали млади, образовани кадрови. Још више ћемо улагати у комуналну инфраструктуру јер после фабрике воде започиње изградња мини постројења за пречишћавање воде у селима, а приоритет ће бити изградња путне инфраструктура, улагања у села, образовање, здравство, пољопривреду, животну средину, социјалну заштиту, културу, спорт, туристичке потенцијале и све сегменте нашег града – закључио је Лукач.

О данашњем избору градоначелника, заменика и чланова Већа више на линку.

Don`t copy text!