„Аутосекција“ – нови роман Срђана Срдића

Кикиндска издавачка кућа „Партизанска књига“ објавила је нови, пети роман Срђана Срдића, под насловом „Аутосекција“.

Уредник издања, Иван Радосављевић, описује књигу као „забавну мимо сваког очекивања, исповедну мегатираду у чији аутофикцијски вртлог, бујицу, писац увлачи сопствене лекаре, колеге писце, домаће и стране, тупаве критичаре, самураје и локалне псе (па чак и једног, несретног, уредника са високим војним чином), не би ли раскринкао и јасно изложио погледу и разумевању (сопственом, колико и читаочевом) суморни тоталитет своје ситуације”.

Рођен у Кикинди 1977. године, Срђан Срдић је готово две деценије запослен у Гимназији „Душан Васиљев“, а ради и као уредник, издавач, предавач креативног читања и писања, књижевни критичар и руководилац Регионалног центра за таленте „Душан Васиљев“. Добитник је бројних књижевних признања, а његове раније књиге преведене су на неколико европских језика.

Прва промоција романа „Аутосекција“ Срђана Срдића биће одржана у среду, 6. децембра, у београдском клубу „Спрат“, с почетком у 20 сати, у оквиру прославе осам година постојања „Партизанске књиге“.

(Фото: Владимир Сретеновић)

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!