21 септембра, 2023

КУД „Мокрин“ најуспешнији на Смотри фолклора

На Градској смотри фолклора која је, под називом „Хајд’поведи весело“, одржана у недељу, према оцени жирија који су чинили проф. др Димитрије Големовић, етномузиколог и композитор, и Слободанка Рац, кореограф, најбоље резултате у укупном пласману постигли су чланови КУД-а из Мокрина.

Међу победницима су мокрински играчки ансамбл и певачка група. У категорији фолклораца равноправни су са КУД-ом „Еђшег“, док су за најбољу певачку групу проглашени и чланови КУД „Извор“ из Накова. Жири није рангирао најбољепласиране. Сви они представљаће Град на Зонском такмичењу у Зрењанину, почетком јуна.

У такмичарском делу Смотре наступили су, у категоријама фолклорних игара и певачких група, шест друштава и група: КУД-ови из Мокрина, Банатског Великог Села, Накова, „Еђшег“ и Женска певачка група „Мелизми“.

Прву Градску смотру фолклора после 25 година, организовао је Културни центар уз подршку Града.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!