Расписан нови конкурс за првe књигe младих аутора

Град Кикинда и Банатски културни центар (БКЦ) из Новог Милошева расписали су конкурс за објављивање три прве књиге младих аутора. Ове године обележава се и јубилеј – 15 година рада на заједничком објављивању првих књига. У овој сарадњи штампано је више од 30 наслова.

Конкурс се односи на ауторе до 35 година који живе на територији Кикинде, на ауторе из Србије. и из дијаспоре.

Аутори конкуришу са рукописима (поезија, проза, есеј, књижевна критика, научни и истраживачки радови и др.) од којих ће жири одабрати три рукописа за објављивање у едицији „Прва књига“ Банатског културног центра.

Жири ће радити у саставу: Радован Влаховић, књижевник и директор БКЦ-а (председник жирија), др Младен Ђуричић, књижевни критичар, и мср Андреа Беата Бицок, књижевна критичарка.

Рукописе у word формату, биографију и контакт податке аутора (адреса, мејл, број телефона) треба послати на мејл banatskikulturnicentar@gmail.com.

Конкурс је отворен од 1. маја до 1. августа 2023. године.

Резултати ће бити познати 1. септембра, а књиге ће бити објављене до краја октобра 2023. године и појавиће се на Међународном сајму књига у Београду.

Додатне информације о конкурсу могу се добити путем мејла banatskikulturnicentar@gmail.com.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!