Комедија „Савршен партнер“ у петак премијерно у Народном позоришту

У Позоришту су у току завршне пробе на представи „Савршен партнер“ чија се премијера очекује у петак, 17. маја и тим поводом данас је одржана конференција за новинаре. По тексту хрватског писца Мире Гаврана ову комедију за три лика и на малој сцени режира Тијана Васић, а играју: Марина Воденичар, Мина Стојковић и Владимир Максимовић.

– Желели смо да кикиндској публици дамо нешто што ће их разгалити и разонодити у овом тмурном времену. У комаду пратимо једну успешну младу пословну жену, растрзану између друштвених норми и потребе за напредовањем у каријери и, са друге стране, потребе за љубављу и припадањем и ту се намеће питање ко може да прати такву жену, ко је тај савршен партнер. Као идеално решење проналази се конструисање андроида који би био израђен по жељи клијенткиње. Да ли ми стварно знамо шта желимо и да ли смо спремни да се суочимо са својим жељама, да ли смо контрадикторни, да ли нам се наше жеље „обијају“ о главу, питање је које се намеће у низу комичних преокрета. Испитујемо и на шта сводимо љубавне односе, да ли ће традиционални рецепт љубави опстати или ће га нове друштвене околности и технолошки развој зауставити –  рекла је редитељка којој је ово, после представе „Ковачи“, друга режија у нашем позоришту.

Ова 344. премијера у кикиндском театру и друга у текућој сезони је праизведба „Савршеног партнера“ у Србији, а порука представе је да апликације и алгоритми не могу заменити живо биће, истакао је уметнички директор Позоришта, Ђорђе Марковић, који је на овом пројекту сарађивао и као лектор.

– Представа је одабрана јер је актуелна и говори о судбини човека у савременом свету на комичан начин. То је прича о усамљености и изолованости и потреби јединке за савршенством, за савршеним партнером, савршеном половином и она би требало да нам освести да је човек прекопута нас живо биће, незаменљива ствар у сваком погледу – рекао је Марковић и додао да верује да ће публика уживати у игри сјајних глумаца и одличној режији.

Главну улогу, младу пословну жену Тину игра Марина Воденичар.

– Тина одбацује свог момка и љубав и онда, због усамљености, наручује робота и дешава се ситуација „Пази шта желиш, може да ти се оствари“. То не буде добро за њу јер оно што сама наручује као жељене особине које мисли да треба да поседује њен партнер, заправо њој не одговара и ту долази до раскорака јер се испоставља да она не познаје саму себе. Комад има дубљи смисао јер се бави усамљеношћу, а кроз мој лик је представљена женска контрадикторност и чињеница да ни саме понекад не знамо шта хоћемо.

Сарадници на представи су костимограф и сценограф Мина Миладиновић, композитор Ана Крстајић, и Анђелко Берош, сарадник за сценски покрет.

Представу су помогли спонзори и добротвори, „Промедија“ и Столарска радионица „Чипчић“. Премијера је распродата, а због ограниченог броја места на малој сцени, неопходно је да се резервишу места за репризе – 24. и 31. мај, поручују из Позоришта.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!