Ђаци ОШ „Вук Караџић“ победници такмичења у првој помоћи

У Недељи Црвеног крста одржано је и градско такмичење у пружању прве помоћи којем су претходиле двомесечне обуке ученика. Учествовало је пет екипа подмлатка из основних школа: „Свети Сава“, „Фејеш Клара“, „Вук Караџић“ и „Васа Стајић“ из Мокрина (две екипе). Ђаци су се надметали у збрињавању повређених по сценарију повреда на камповању и у бициклистичкој трци. Осим на радним полигонима, такмичари су показали и знања и вештине у познавању технике оживљавања, али и у теоретском делу.

На предстојећем Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи, које ће се ове године одржати у Руми 8. и 9. јуна, Црвени крст нашег града представљаће екипа ОШ „Вук Караџић“ и екипа реалистичког приказа повреда, стања и обољења.

До краја Недеље Црвеног крста чији програми трају до среде, 15. маја, Црвени крст ће угостити прваке и даривати бебе рођене у овом периоду.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!