Акција саобраћајне полиције – појачана контрола аутобуса и теретних возила

Припадници Саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова ће, од данас до недеље, 19. маја, спроводити међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи које припадају организацији ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), Саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити на контроли аутобуса којим се организује превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, на спортске и културно-уметничке манифестације.

Припадници Саобраћајне полиције доследно ће контролисати поштовањe одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, и неће дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности.

У току међународне акције појачане контроле аутобуса и теретних возила која је спроведена у фебруару, припадници Саобраћајне полиције открили су и санкционисали 719 прекршаја возача аутобуса и 8.007 прекршаја возача теретних возила.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!