3 октобра, 2023

Кикиндски ватерполо после много година добија младе арбитре: Петорка за будућност

У организацији Ватерполо савеза Војводине и Одбора за судијска питања Ватерполо савеза Србије, недавно у Новом Саду, одржано је тестирање и полагање у теоријском делу за судије почетнике у овом спорту, а петорица младих Кикинђана били су успешни на првој од две степенице ка звању арбитара у ватерполу. Реч је о: Марку Љубоји, Луки Грбићу, Немањи Симићу, Андреју Стојадинову и Слободану Сивчеву. Председник Комисије за полагање судијског испита, такође наш Кикинђанин дугогодишњи делатник у овом воденом спорту с огромном традицијом у нашем граду, Милован Ранђић вели да поменуте младе судијске таленте сада очекује практични део испита.

– До краја овог месеца и током фебруара на распореду су првенства Војводине за млађе категорије и потребно је и ту да потврде стечено теоријско знање, у што не сумњам, а онда ће бити делегирани за суђење као арбитри са листе судија ВСВ и ВСС – каже Ранђић.

Као Кикинђанин и Жаковац, популарни Мика презадовољан је што ће кикиндски ватерполо након много година опет имати младе и перспективне судије.

– У целом систему ватерпола у Србији недостајало нам је младих арбитара, имали смо поприличну празнину када погледамо унатраг, а важно је напоменути да је посебно у Војводини више него видљив рад и прегалаштво у судијској организацији у последњих шест година. Када је реч о северу Баната, потврда овога што говорим управо су ова петорица момака – јасан је Ранђић.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!