Потписана Повеља КК Велика Кикинда и КК Центар: Север и југ озваничили братство

Како је јуче на пријему у Градској кући било и најављено, данас око поднева представници кошаркашких клубова Велике Кикиндe и Центра из Косовске Митровице, потписали су у просторијама СЦ „Језеро” Повељу о братимљењу поменутих спортских колектива.

Тачно у 12.44 сати, због симболике везане за Резолуцију УН под тим бројем, почело је и кратко обраћање у дворани у којем је учествовао и градоначелник Никола Лукач, поздравивши још једанпут малишане из Косовске Митровице, а уз њих овога пута и мале Кикинђане.

Потом су на распореду биле и три ревијалне пријатељске утакмице млађих категорија Митровчана са одговарајућим селекцијама клуба домаћина и Јединства из Новог Бечеја, а ни данас нису изостала међусобна даривања.

У просторијама директора СЦ „Језеро” Дејана Пудара, идејног творца овога сусрета малишана из два града као и братимљења клубова, потписе на документ ставили су Немања Јакшић из Косовске Митровице и Владимир Шурлан председник КК Велика Кикинда.

– Значи нам много овај боравак у Кикинди, поготово нашој деци, а ваши спортски капацитети у погледу инфраструктуре су одлични. Кикинђани су и лепи и добри људи па желимо да ово озваничено братство преточимо у сталне контакте, заједничке кампове, размену деце и све друго што такви контакти доносе. Прва нам је жеља, пре свега, да и ми у догледној будућности пробамо да будемо малим, а и одраслим, Великокикинђанима овако добри домаћини у Косовској Митровици  – поновио је Јакшић изречено јуче.

Шурлан је такође потврдио жељу за узвратном посетом Косовској Митровици.

– И нама значи што смо угостили нашу децу са Косова и Метохије, а посебну захвалност дугујемо директору „Језера” Дејану Пудару за сјајну идеју – истакао је Шурлан.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!