Екипа „Гардош 3X3″ победник трећег „Мамут опена“

Екипа „Гардош „3X3“ из Београда победник је спортског такмичења „Мамут Опен 3х3 Кикинда“. Они су у финалу савладали екипу „3X3 Земаре“ из Новог Сада. Турнир је одржан на отвореним теренима Спортског центра „Језеро“ и окупио је екипе из целе Србије. Никола Цветковић , тим менаџер победничке екипе подсетио је да су на прошлогодишњем турниру били други.

-Кикинда је наша друга кућа. Најбољи успех остварили смо управо на овом надметању јер смо себи поставили више циљеве и следеће године бранићемо ову титулу – рекао је Цветковић – Као победници обезбедили смо учешће у финалу завршног турнира Србије који ће бити одржан у септембру на Тргу републике у Београду. То нам је била намера, јер сада са мање оптерећења учествујемо на осталим турнирима.

Трећи турнир у олимпијском спорту 3х3 баскету  окупио је 17 екипа у сениорској категорији, а такмичила су се и деца у категорији У14.

-Не постоји боља афирмација овог  спорта од турнира. Одржавају се од 2011. године и обишли смо велики број локалних самоуправа у Србији. У баскету 3X3 Србија је шест пута била светски и четири пута европски првак, а освојена је и бронза на олимпијади. Кикинда је део наше турнеје по Србији и надамо се да ћемо наставити сарадњу и у наредним годинама – истакао је Лазар Јаковљевић, делегат КСС  за 3X3 баскет у Србији.

Покровитељ „Мамут Опена“ је  Град Кикинда,  а организатор Спортски центар „Језеро“.

-Изузетан спортски догађај постаје традиционалан у нашем граду, граду спорта. Поред професионалних екипа, посебно нам је драго што смо имали девет екипа деце испод 14 година. За њих и за будућност спорта све ово и радимо – додао је Пудар.

Овом догађају присуствовао је и градоначелник Никола Лукач и Драган Пецарски, члан Градског већа, који су и доделили пехаре и медаље.

-Баскет 3X3 постаје све популарнији спорт, а турнир „Мамут Опен 3х3 Кикинда“ постаје све значајнији међу професионалним екипама. Као домаћину жао ми је што наша екипа није остварила бољи резултат, али првопласирана екипа је заслужено победила – прецизирао је Лукач – Наредне године трудићемо се да такмичење подигнемо на виши ниво и мислим да је време да турнир преселимо у центар града.

Првопласирана екипа освојила је 100.000 динара , другопласирани су добили  20.000 динара и опрему КСС, а трећепласирани су се окитили  бронзом и опремом КСС.

Организовано је надметање у брзом шутирању „тројки“ као и такмичењу у закуцавању. Овогодишњи „Мамут Опен“ је хуманитарног карактера. На самом догађају прикупљају се средства за нашег малог суграђанина Дамјана Петровa и Удружење грађана „ Деца са ахондроплазијом“. Осим донација гледалаца и средства од котизације за такмичење у брзом шутирању тројки и закуцавању биће усмерене у ту сврху.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!