3 октобра, 2023

Кикиндски „Аполо“ домаћин четвртог Видовданског купа у стреличарству

Стреличари из читаве државе окупили су се данас на четвртом Видовданском купу Кикинде. На стадиону Фудбалског клуба „ЖАК“ норму је испуцавало педесетак такмичара из 14 клубова. Домаћин такмичења је кикиндски Стреличарски клуб „Аполо“.

– Кикинда се, као и до сада, показала као одличан домаћин, створила је добре услове за одржавање турнира Купа Србије. Овај турнир је специфичан јер је последњи пред Светско првенство у таргет дисциплини које ће се, од 30. јула, одржати у Берлину и на којем ће нас представљати седам такмичара – изјавио је председник Стреличарског савеза Србије, Слободан Павловић. – Кикинда има константу младих такмичара који имају потенцијала и постижу прилично лепе резултате. Град је до сада био добар домаћин и дворанских и такмичења на отвореном, препознаје труд који улажу такмичари и пружа им максималну подршку.

Видовданском купу присуствовали су градоначелник Никола Лукач и члан Градског већа за спорт и омладину, Драган Пецарски.

– Град подржава Клуб „Аполо“ који, на веома достојан начин, реперезентује стреличарство и град. Трудићемо се и даље да улажемо у овај спорт, да их подржимо у остваривању још бољих резултата. Надам се да ћемо се поново видети у септембру јер ћемо се кандидовати да будемо домаћини још већег окупљања стреличара – рекао је Лукач.

Стреличарство је олимпијска дисциплина, па се тако и данас у Кикинди гађало олимпијским луком и на даљинама од 25 до 70 метара, у зависности од категорије.

Како је изјавио Љубомир Замуровић, председник Управног одбора Стреличарског удружења „Аполо“, кикиндски клуб, захваљујући резултатима својих чланова,  постаје бренд града, а у изгледу је и да ће, од септембра, имати генералног спонзора.

Српске стреличаре, до краја године, очекују још три европска такмичења, од којих ће једно, тимско првенство, бити одржано у Београду, у организацији Стреличарског савеза Србије и Клуба „Кошутњак“. Биће то први пут у историји да се тако велико надметање у овом спорту одржава у нашој земљи.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!