Едукативни пројекат „Навијај и играј фер” подржао и градоначелник: „Сви смо најбољи!”

Едукативни пројекат „Навијај и играј фер”, којег спроводи Савез за школски спорт, данас је окончан. Како кажу организатори, реч је о такмичењу у навијању са циљем развијања свести о потреби смањења насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, а данас су у ОШ „Вук Караџић” одигране одбојкашке утакмице између школских екипа са шире територије Града. Присуством је све подржао и градоначелник Никола Лукач, обратио се малишанима на манифестацији, а доминирала је парола: „Сви смо најбољи!”.

Председник Савеза за школски спорт Војводине мр  Бранислав Тешић захвалио је локалној управи и градоначелнику и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је финанансијски подржао пројекат.

– Ово је пројекат који организујемо већ другу годину и на овај начин хоћемо да промовишемо спортски начин навијања и здрав начин живота и да децу склонимо с улице – рекао је мр Тешић.

Градски већник за спорт и омладину Драган Пецарски, надовезао се:

– Кикинда је град спорта и спортских манифестација и дешавања, а на манифестацијама је потребно да се ферплеј навија. Деца ће овако да се едукују и захваљујем се Савезу за школски спорт Војводине за одличну идеју коју спроводи кроз ову манифестацију. За похвалу је и колико деце је овде.

Јелена Крвопић, председница Савеза за школски спорт Кикинде, додала је:

– У целом пројекту учествовало је више од 500 основаца. Старији ђаци ће да играју одбојку, а млађи да навијају. Школски спорт је здрава прича, јер омогућује и оним ученицима који нису у спортским клубовима да се опробају у разним спортовима, а потребно је још раније, већ у предшколском узрасту, да почнемо едукацију најмлађих како да се понашају и да навијају на утакмицама.

Д. П.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!