Дејан Ивановић у трећем колу подесио нишанске справе: И у Кули на победу!

У тешким условима за игру, Кикинђани су на свом терену били уверљиви против Старопазовчана – 4:0 па након десетине пређеног пута имају девет бодова и деле прво место с Тисом. Дејан Ивановић постигао је два пресликана гола, водећи и последњи на мечу када је искоса из казненог простора ефектно циљао ближи горњи угао, Молнар и Мојсиловић између Ивановићевих мајсторија уписали су се међу стрелце, а на супротној страни млађани чувар мреже Кикинђана Јован Опарница био је до финиша беспослен. Истакао се тада одбраном, скративши угао нападачу гостију, тек да буде и он оцењен.

– Од почетка смо имали иницијативу, а голове у првом делу постигли смо из осмишљених комбинација које смо увежбавали. У наставку смо били  физички доминантнији, креирали неколико прилика, постигли још два гола и мирно привели меч крају. Ово је старт из снова који смо прижељкивали, напорно радимо и анализирамо грешке па их и исправљамо и није случајно што имамо максимални број бодова. У суботу у Кули чекаће нас Хајдук, тим са изузетним појединцима, али припремамо се да победимо и тамо – каже Ивановић.

Тренер Владимир Шпоња надовезује се.

– До победе против Старопазовчана дошли смо лакше него што смо очекивали. Имају већи број играча са дужим стажом на српсколигашкој сцени, али им је каснила селекција па нам је то вероватно олакшало посао, но ми смо били и дисциплиновани и одговорни. Наши почетни резултати изнад су очекивања, имамо подршку челника клуба, услови и атмосфера су одлични и све је то донело плодове. Међутим, нико није полетео, реални смо. Пред старт првенства жеља нам је била стабилизација клуба у овом рангу и то је једино о чему и сада размишљамо. И публика је све препознала и заиста осећамо подршку с трибина – наглашава Шпоња.

Шеф струке истиче да је меч против Старопазовчана био је од велике важности, јер пред ОФК Кикиндом тежак је распоред.

– Сада ћемо у Кулу, Хајдук је одлично вођен тим од колеге Рачића, има појединце са завидним искуством и на вишим нивоима, али спортски је веровати да и против њих имамо шансу. Радимо добро, мотивисани смо и спремамо се за маратонску трку, а Кула је тек једна етапа – јасан је Шпоња.

Резултати трећег кола: Нафтагас – Борац 2:0, Словен – Хајдук 1:0, ОФК Кикинда – Јединство 4:0, Подунавац – Бечеј 1:0, Динамо – Омладинац 1:0, Кабел – Железничар 2:2, Тиса – 1.мај Рума 5:0, Бачка – Раднички 0:1.

ТАБЕЛА: Тиса 9, ОФК Кикинда 9, Словен 6, Подунавац 6, 1.мај Рума  6, Динамо 6, Кабел 4, Железничар 4, Хајдук 4, Нафтагас 3, Бечеј 3, Раднички 3, Јединство 3, Борац 2, Бачка 1, Омладинац 0.

У четвртом колу, у суботу и недељу, играће: Борац – Раднички, 1.мај Рума – Бачка, Железничар – Тиса, Омладинац – Кабел, Бечеј – Динамо, Јединство – Подунавац, Хајдук – ОФК Кикинда, Нафтагас – Словен.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!