1 октобра, 2023

Бели бургундац Винарије „Кепул“ – најбоље вино Баната

Бургундац Винарије „Кепул“ из Иђоша проглашено је за најбоље бело вино у професионалној конкуренцији на десетом оцењивању вина Баната. У Каштел „Ечка“ стигла су вина из свих крајева ове регије, а награде су први пут додељене и у професионалној и у аматерској категорији.

Такмичарима је припало шест трофеја, четрнаест златних и велики број сребрних и бронзаних медаља. Иђошко вино из 2022. понело је трофеј за најбоље бело вино, за најбоље црвено вино проглашен је „Каберне Совињон 2019“ винарије „Галот“ из Банатског Карловца, а за најбољи розе – „Ронде Розе 2021“ винарије „Драгић“ из Зрењанина.

У аматерској конкуренцији за најбоља вина проглашена су: бело вино „Гараже Звекић“ из Зрењанина, црвено вино Ивана Урошевића, и розе Винарије Драган.

Узорке су оцењивала два судијска панела којима су председавали др Владимир Пушкаш и енолог Срђан Лукајић.

Оцењено је да се види напредак у квалитету вина, посебно међу аматерима и да Банат има потенцијала за оснивање још нових професионалних винарија. Манифестацију је организовао Клуб вина из Зрењанина.

Додела трофеја биће уприличена у суботу 20. маја, на Винском фестивалу у Градској башти у Зрењанину, када ће посетиоци моћи и да пробају награђена вина.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!