27 септембра, 2023

Милионити путник на прелазу Наково-Лунга

Град Кикинда ће сутра, 18. маја, озваничити пролазак милионитог путника на Међународном граничном прелазу Наково–Лунга од дана његовог трајног отварања 2014. године.

Догађају ће присуствовати градоначелник Никола Лукач са сарадницима, представници Севернобанатског управног округа, Министарства спољних послова, Министарства за европске интеграције, Управе граничне полиције и Царине Републике Србије, Амбасаде Румуније у Београду, Граничне полиције Румуније, Префектуре Жупаније Тимиш и локалних пограничних општина.

Међународни гранични прелаз Наково–Лунга трајно је званично отворен 8. новембра 2014. године и, до почетка пандемије, забележен је стални пораст броја путника. Отварањем прелаза битно је унапређена прекогранична сарадња  Кикинде са суседним пограничним местима, посебно са Темишваром, центром Жупаније Тимиш.

До данас је реализовано девет прегораничних пројеката, од којих су најзначајнији управо они у вези са граничним прелазом. Изграђена је недостајућа инфраструктура на самом прелазу, затим бициклистичка стаза са соларном расветом и видео-надзором од Кикинде до граничног прелаза, реконструисано је 1.800 метара државног пута ка граници.

Такође, захваљујући трајно отвореном Међународном граничном прелазу, италијанска групација „Зопас“ која у Румунији послује у Великом Семиклушу и Темишвару, отворила је 2016. године фабрику у Кикинди, у којој ради 650 људи, и још око 200 наших суграђана  запослено је у њиховој фабрици у Великом Семиклушу.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!