27 септембра, 2023

Свечано у Градској кући: дарови за 105 нових суграђана

У свечаној сали Градске куће данас су поново били најдражи гости – бебе рођене у прва три месеца ове године. Поздравио их је градоначелник, Никола Лукач.

– Честитам вам рођење детета. И ја сам родитељ и знам колико енергије и труда треба да се подигне дете и да се изведе на прави пут. Град Кикинда жели увек да изађе у сурет најмлађим Кикинђанима, свима вама, и да се сви боримо за бољи живот у овом граду. Не знам шта ће нам брза саобраћајница и фабрика воде и реконструисана болница и нови Дом здравља ако нема деце због које све ово радимо. Хајде да их чувамо, да бодримо једни друге и да заједнички истрајемо у циљевима – рекао је Лукач.

Град Кикинда је новим суграђанима обезбедио 105 беби-пакета у којима су столица за храњење, пешкир са капуљачом, торба и „Радосница“. Појединачна вредност пакета је осам и по хиљада динара.

Ово је само један од програма Града ради подршке породицама, рекао је председник Градског парламента, Младен Богдан.

– Спроводимо свеобухватне мере социјалне и дечије заштите. Ово је прилика да покажемо колико Град мисли на децу и колико нам је стало да нас има још више – рекао је Богдан. – Желимо да, на сваки начин, подржимо родитеље, да им пружимо све што им је потребно, да планирају породицу, да одгајају децу у Кикинди и да пошаљемо поруку да је Кикинда град породице. Наше мере дечије заштите су свеобухватне. И ове године имамо висока издвајања за родитељство, за помоћ деци, за пронаталитену политику, за прворођено и другорођено дете. Такође смо у Покрету три плус, помажемо незапосленим породиљама, а од 2021. године и паровима који су у процесу вантелесне оплодње. Свако ко је родитељ и жели да постане родитељ има сигурну подршку од нас. Сада нам је потребно јединство, да причамо о породичним, здравим вредностима на којима треба да подижемо нова поколења.

Данијела Гојковић је данас дошла по пакетић за свог трећег дечака, Милана.

– Већ сам добила овај пакетић за старијег дечака. Сада поклон дпбија Милан који има три месеца. Много ми значи ова помоћ јер сам самохрана мајка – каже Данијела.

Ивана и Милорад Тодор стигли су са ћеркицом Аурором и малим Михајлом, који има три месеца.

– Имам четворо деце и увек сам добила пакетић, сваки поклон нам помаже – каже мама Ивана

Подели пакета присуствовала је чланица Градског већа за бригу о породици, Мелита Гомбар. Пакетићи за новорођену децу део су  акције „Кикиндски беби клуб“ коју Град Кикинда спроводи од 2014. године.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!