Рагуш (СНС): Кикинда има изузетне потенцијале- од обновљивих извора енергије до културе

Да Град Кикинда има изузетне развојне потенцијале- од обновљивих извора енергије па до културе, оценила је приликом данашње посете Кикинди и Градском одбору Српске напредне странке народна посланица Марина Рагуш. Податак да је у Кикинди број незапослених на најнижем нивоу до сада, говори о менаџменту управе града, истакла је, између осталог, Рагуш.

-Знам да је месец новембар овде совембар, обишла сам музеј и „Теру“ и уочила велике потенцијале које има за значајне пројекте. Пошто сам заменик шефа спољнополитичког одбора у Скупштини, и сусрећем се неретко са страним делегацијама где заиста има великог интересовања за инвестирање у локалне самоуправе, ту видим Кикинду са изванредним потенцијалом за обновљиве изворе енергије и заштиту животне средине.

Јако је важно да разумемо геополитички моменат у ком смо и ако успемо да се мирно провучено кроз ужарени тунел геополитичких превирања, одржимо национални буџет у овом формату, изборимо се са свим што доноси енергетска криза која је и финансијска криза и друштвена, да сачувамо радна места и инвестиције, ја верујем да ће се Србија развијати по плану и бити прави бисер региона, а то ће пратити и Кикинда. Већина људи које сам овде упознала су ентузијасти, нису им личне користи и новац на првом месту, већ љубав према свом граду и визија његовог развоја. Данас сам чула многе добре пројекте. Верујем да ћемо успети у томе да их испрати потребна финансијска структура, па ће фазно грађани Кикинде видети на делу ту визију развоја града. Најновији податак да Кикинда има око 2300 незапослених, а било их је и 10.500, говори о добром менаџменту управе града- рекла је за Кикиндски портал Марина Рагуш, посланица СНС.

Говорећи о раду Народне скупштине, Рагуш је оценила да се у овој институцији пресликава атмосфера са геополитичке сцене.

-Очекивала сам мало више слуха и државотворности, јер се налазимо у специфичном периоду, али добар део опозиције се одлучио за тај пут. И није лоше да се виде специфичне разлике између свих нас, да грађани процене где је ко. Пресрећна сам што се политика преселила тамо где јој је и место- са улице у институције. Иако те расправе неретко тако делују како делују, надам се да ће се завршити у цивилизованим тону утемељене на аргументима. Добро је да је то у оквиру пленума јер је то једино место где се власт и опозиција директно сусрећу и размењују аргументе.

Јованов се на сваком месту бори за Кикинду

Заменица председника посланичке групе СНС о сарадњи са Миленком Јовановим, шефом напредњака у Народној скупштини, каже:

-Јованов и ја кад се шалимо кажемо као да смо омашили географско подручје одакле долазимо, јер ја имам мирнији темперамент, макар појавно, а Јованов је енергичан, увек у покрету, брзореагујући, брзомислећи, на првом месту добар човек. Велики је патриота који има филигрантски издефинисан национални осећај за оно што јесте државни интерес. Заиста ми је велико задовољство да сарађујем са њим. Морам рећи да изузетно воли свој град и суграђане, и на сваком месту се бори за Кикинду.

О повратку цензуса на пет одсто

-Мислим да наша политичка сцена треба да се укрупњава. Тренутно имате 15 посланичких клубова са варијантом да их буде и више јер се сама опозиција у међувремену умножила. Не могу да испратим више ко је са ким, ко чије име користи, то су непрестане свађе због тога. Верујем да смо ми у претполитичком добу где немате јасну поделу на лево, десно, центар. Сујете су сада главни проблем када је реч о опозицији, идеологије је ту у траговима, руковођени су дневно политичким интересима. По мени, у суштини постоји само једна подела, а то је подела на суверенисте и глобалисте и то је фактички дискурс који је актуелан и у Европској унији. Сада имате тај наратив у оквиру Европског парламента да ли ће реформа ићи у смеру да постоје националне државе са својом политиком или ће се наставити у овом глобалистичком смеру да неко фантомско веће одлучује у име свих. Тај тренд све више смета многим јаким државама , једна од њих је Француска, где и очекујем да се деси неминовна реформа ЕУ.

Сарадња са Кином

-Кина је нарастајућа сила и једини прави изазивач за позицију супер силе. Наша сарадња са Кином је плодоносна у више области. Разне државне и партијске делегације су посетиле Србију и изразиле велико интересовање за инвестирање у локалне самоуправе, посебно их интересују обновљиви извори енергије и улагања у инфраструктуру- каже Марина Рагуш која је на челу посланичке групе пријатељства са Кином, друге по величини у Народној скупштини.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!