Марко Вукобрат, спортски директор ОФК Кикинде: Ако серија потраје, следи план о игрању у вишем рангу

Поготком у последњим секундама меча, Александар Мирков донео је три бода Кикинђанима у Шајкашу, а спортски директор Марко Вукобрат има само речи хвале за млади састав севернобанатског српсколигаша.
– Тешка утакмица по неугодном терену, против екипе која је хватала последњи воз за прикључак с тимовима у средини табеле. Били смо ослабљени и опрезни. Много смо желели победу и успели у последњем минуту. Вратило нам се за неке несрећне околности из претходних утакмица – каже Вукобрат.
И други циклус окончан је без пораза.
– Једини смо без пораза, али чврсто смо на земљи. Имамо младу екипу и тражимо само озбиљност и максимално залагање. Ту је и довољан број играча, у Шајкашу су недостајала четворица, али видело се да није битно ко изађе на терен већ само да однос буде прави и то је и резултирало освајањем 16 бодова у осам кола.
У суботу, од 15 сати на Градском стадиону, ОФК Кикинди пружа се прилика да, у случају победе од два гола разлике над водећим Врбасом, који тренутно има три бода више, вероватно преотме лидерску позицију Врбашанима у српсколигашкој „Војводини”.
– Боље најаве утакмице нема него када кажемо да нам као другопласираном тиму долази лидер на табели. Дошли смо у прилику да заседнемо на чело табеле, момци ће се припремити максимално и опет дати све од себе и ићи наравно на још једну победу, небитно којом разликом. Требаће нам и помоћ публике и зато их позивам да подрже млади тим.
У некадашњем другом савезном рангу ОФК Кикинда последњи пут играла је у пролеће 2000. године, а у врху табеле српсколигашке „Војводине”, с нескривеном амбицијом да се врати у други степен, била је у јесен 2008. године.
– Заиста, после дуго година ово је за ОФК Кикинду лепа и нова ситуација, читаве генерације играча и навијача и не сећају се тих времена. Надамо се да ће овај наш позитиван низ потрајати, а ако тако буде, то би могло донети и неке нове планове о игрању у вишем рангу надметања – јасан је Вукобрат.
Д. П.

Резултати осмог кола: Врбас – Војводина 3:1, Раднички – Динамо 0:0, Слога – Бечеј 2:1, Железничар – Хајдук 1:1, Нафтагас – Нови Сад 3:0, Кабел – Подунавац 1:2, Омладинац – Слобода 0:1, Борац – ОФК Кикинда 0:1.
ПОРЕДАК: Врбас 19, ОФК Кикинда 16, Слобода 16, Нафтагас 14, Слога 14, Хајдук 13, Кабел 12, Раднички 12, Динамо 11, Железничар 9, Омладинац 9, Подунавац 7, Бечеј 7, Нови Сад 7, Војводина 6, Борац 2.
У деветом колу, у суботу и недељу, играће: ОФК Кикинда – Врбас, Нови Сад – Борац, Слобода – Железничар, Бечеј – Кабел, Хајдук – Нафтагас, Подунавац – Омладинац, Динамо – Слога, Војводина – Раднички.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!