Упис у 12. генерацију Пионир слободне школе

Пионир слободна школа уписује нову генерацију полазника, ученика осмог разреда основних и првог и другог разреда средњих школа.

Како наводе, интересовање за Пионир слободну школу је значајно порасло од последњег уписа и број кандидата у школи је премашио сва очекивања. Зато је од ове генерације места мање, а праг за кандидате у школи виши, наводе.

Полазници Пионира могу да се опробају у програмирању, дизајну, електроници, електротехници, маркетингу, комуникацијама, новинарству, писању, цртању или видео монтажи и да кроз индивидуални рад са ментором уче и раде на практичним пројектима где стичу широко разумевање о друштву и појединостима стварног света. У школи уче о технологији и спајају техничка знања са знањем о друштву и природи да би, из различитих перспектива, преиспитивали друштвене проблеме и створили иновације које ће променити свет.

-У „Пиониру’’ ће млади моћи да раде на практичним пројектима и сигурни смо да ћемо полазницима помоћи да напредују у школи и да добију предност у даљем образовању, каријери. Посебно издвајамо прилику за оне који желе да се баве електроником и електротехником јер смо покренули, сада сталан школски пројекат, Поново кроз који обнављамо електронику. Досад смо на својим пројектима сарађивали са УНИЦЕФ-ом, Гуглом, УНДП-ом, а помоћ у инфраструктури пружали су Мајкрософт, Јetbrains, JLCPCB, Гитхуб, а очекујемо и учешће светских стручњака као предавача у самом програму, хакатоне и друге активности у оквиру програма – каже управитељ Пионир слободне школе Марко Кажић.

Школа је, као и до сада, бесплатна за полазнике, а пријаве за кандидате су отворене на https://tiny.cc/PionirPrijava до 1. октобра.

-Пионир је школа другачија од свих осталих, поред тога што о свему учимо практично, наши пројекти имају светски домет и зато бирамо само најпреданије да заједно стварамо велика дела. Као и увек, радујем се доласку нове генерације и имам да поручим будућим кандидатима да буду енергични и истрајни у ономе што желе да раде и онда ће им успех бити загарантован– каже пројектни управник Пионир слободне школе, Милош Бабић, иначе један од првих пионира.

 

Don`t copy text!