Успех мото рејсинг клуба „Кикинда“: Први у држави у генералном пласману

Чланови Мото рејсинг клуба „Кикинда“ недавно су учествовали на Балканском и првенству Србије и у категорији мото класик и први пут су освојили екипно прво место у генералном пласману. Трка се одржавала на кружној стази „Навак“.

– Кикинду и мото клуб представљало је девет такмичара и за нас је ово огроман успех. Првог дана такмичења били смо први, а другог дана делили смо прво и друго место са Зрењанинцима. Први пут је на трци учествовао и најмлађи члан двадесетогодишњи Владимир Марцикин који је првог дана био трећи, а другог четврти  у својој категорији 125 СП – истакао је Милан Новаковић, председник Мото рејсинг клуба „Кикинда“.

И остали возачи били су одлични тако да су првог дана прва места освојили Драган Мишковић 125 СП и Мирослав Попов у класи 750, друго место припало је Миомиру Кулизићу у класи 50 јуниор и трећи су на циљ стигли такође Миомир Кулизић у класи 600, Небојша Сивчев и Драгиша Цуцић у 50 јуниор односно 50 спорт и Милан Новаковић у класи 250 ОТ. Другог дана Мирослав Попов и Драган Мишковић победили су у тркама 750 и 125 СП, Миомир Кулизић био је други у класи 50 јуниор, а трећи су на циљ стигли Небојша Сивчев у класи 50 јуниор, Драгиша Цуцић у класи 50 спорт, Милан Новаковић у класи 250 ОТ и Драган Новаковић у класи 500 МК.

-Константно радимо на промоцији мотоциклизма и безбедне вожње која је и најважнија у нашем спорту. Циљ нам је да младима скренемо пажњу на то да је мотоциклизам леп спорт, али да је пажљива и безбедна вожња најважнија – напоменуо је наш саговорник.

Клуб има 15 чланова и интензивно ради три године уназад.

А.Ђ.

Don`t copy text!