Србија победник Отвореног купа у балонарству – за нас пилотирао Павел из Русије

На такмичењу најбољих пилота балона, Отвореном купу Србије у балонарству, одржаном у Кикинди, победнички пехар припао је Србији, односно једином нашем балонарском клубу, „Дамбосу“ из Сенте, чијим је балоном управљао Рус Павел Мишкин.

Куп је одржан у протекла два дана на Старом језеру, истовремено са другим Фестивалом балона, и учествовало је девет екипа/балона, из Словеније, Мађарске, Румуније и Србије.

Ова спортска манифестација одржана је према стандардима Међународне ваздухопловне организације FAI, у организацији Ваздухопловног савеза Србије и Туристичке организације Града као домаћина. У трима такмичарским дисциплинама тражила се прецизност у летењу, односно избацивању маркера, и у томе је најбољи био пилот нашег балона.

Другопласирана је била екипа Румуније, док су на трећем месту били балонари из Мађарске. Павелу Мишкину пехар је синоћ, на свечаном завршетку Купа, уручио градоначелник Никола Лукач. Такмичари су изразили задовољство боравком у Кикинди и похвалили организацију уз жељу за поновним дружењем у нашем граду, у прелепом амбијенту Старог језера.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!