Додељени подстицаји локалним фирмама: Помоћ града за унапређење производње

Власници малих, микро и средњих предузећа са територије града, који су конкурисали и испуњавали услове, добили су средства за унапређење производње. Подстицаји су одобрени  власницима 18 фирми, а уговоре са њима потписао је градоначелник Никола Лукач који је рекао да је град на услузи предузетницима. Додао је и циљ локалне самоуправе да што више фирми послује и запошљава раднике, као и да ће изградњом брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде привредни амбијент у нашем граду бити атрактивнији.

 

Међу онима који су добили средства је и Бранислав Бугарски, власник фирме „Аутоелектричар Тута Бане“.

-Конкурисао сам за средства за куповину ауто дизалице чија је цена 259.000 динара. Добио сам половину неопходног новца, а нова дизалица умногоме ће ми олакшати посао. Радићу брже и ефикасније, поготово што до сада нисам имао такву опрему у сервису. Помоћ ми пуно значи – рекaо је Бугарски.

Фирма „Артис 1973“ из Руског Села, која има 12 запослених, добила је 320.000 динара за куповину дела опреме који недостаје како би и друга производна линија била пуштена у рад .

-Бавимо се производњом интегралних грисина и здравих производа. Опрема је 660.000 динара и омогућиће унапређење производње. Допринеће да проширимо и повећамо обим производње, будемо конкурентнији на тржишту, али и запослимо још радника -додала је Јована Кулизић, представница поменуте фирме.

Градским буџетом за ову намену  опредељено је три милиона динара.

-Програм подршке започели смо 2016. године и тада је буџет био 500.000 динара. Како је интересовање предузетника и малих и средњих предузећа расло повећали смо га на 1,5 милиона, па на два, тако да је сада буџет три милиона динара. Значајно је и то што имамо и производни сектор, а не само услуге. Водимо рачуна и о женском предузетништву које се додатно бодује тако да смо одобрили средства за неколико жена, предузетница. Новац се одобрава искључиво нашим локалним фирмама који су пословно и животно везани за наш град – појаснио је Саша Танацков, члан Градског већа.

На конкурс су пристигле 22 пријаве од којих је 20 испуњавало услове конкурса.

 

А.Ђ.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!