Заједно и безбедно кроз детињство

Полицијска управа у Кикинди, Саобраћајна полиција и Ватрогасно-спасилачка јединица  у сарадњи са Градском управом, Домом здравља, Црвеним крстом и Центром за социјални рад организовала је  промоцију пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“. Основцима, окупљеним на Градском тргу, представљени су сви сегменти рада поменутих служби, а ради подизања свести код ученика о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном свету, истакао је начелник Полицијске управе Павле Рајков.

-Министарство унутрашњих послова заједно са Министарством просвете одлучили се да примене нови приступ у решавању проблема који се јављају у школама. На нама је да ученицима, наставницима и родитељима помогнемо да све пробелеме решавају без конфликта. Поред стварног суочени смо и са насиљем у виртуелном свету. На нама је да заједничким снагама урадимо све да нам деца буду безбедна – поручио је Рајков.

Промоцији пројекта присуствовао је градоначелник Никола Лукач са члановима Градског већа Небојшом Јовановим и Валентином Мицковски.

-У нову школску годину ступили смо опрезнији, свесни трагедија које су се десиле пре неколико месеци. На родитељима, наставницима, али и свима нама је да разговарамо са децом и укажемо им на претње које вребају у виртуелној стварности. Кроз пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ приближићемо основцима рад јавних служби, али им и указати на то да је увек и о свему најважније разговарати, прво са родитељима, а потом и са онима који потенцијални проблем могу да реше. Безбедност и сигурност деце нам је најважније и учинићемо све да допринесемо овој акцији – прецизирао је Лукач.

У оквиру пројекта потребно је препознати различите видове насиља и дискриминације, усвојити стратегију за помоћ другима у невољи и вештине ненасилног решавања конфликта, развити саосећање, али и усвојити знања и вештине о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама. Тим поводом у основним и средњим школама, од понедељка, започеће радионице о безбедности у саобраћају и ванредним ситуацијама и превенцији наслиног понашања. Осим тога у вишим разредима основних и у средњим школама  за ученике ће се организовати предавања на тему употреба дрога. За родитеље је планирана едукација о томе како да препознају да им дете узима дроге .

 

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!