Предшколци учесници кроса РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 33. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“ и Економско трговинске школе, у трци коју подржава Мнистарство просвете, учествовало је 324 деце, а најбољима су уручене дипломе. У категорији девојчица прва је била Хана Жувела, док је од дечака најбржи био Марко Пилиповић.

-Другу годину заредом наша установа прикључује се кросу РТС-а  који се организује широм земље. Важно нам је да се деца учествују у спортским активностима. Сви су победници и најважније је да осете радост трчања – рекао је Душан Попесков, сарадник за спорт и физичко васпитање Предшколске установе „Драгољуб Удицки“.

Малишане су са трибина бодрили њихови вршњаци, али и чланови Градског већа Валентина Мицковски и Драган Пецарски.

-Крос РТС-а је једна од највећих атлетских манифестација и драго ми је што су део ње и  деца из наших вртића. У предшколском узрасту важна је физичка активност и бављење спортом јер их учи здравом начину живота  – напоменуо је Пецарски.

Крос РТС највећа је аталетска манифестација у Европи и широм земље подржали су је предшколци и ђаци.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!