Матеја Јарић, узданица ОФК Кикинде: У суботу овера трона и повратак међу српсколигаше

Водећа на војвођанском „Истоку” ОФК Кикинда, без капитена Ђукића од старта, Спахића и Кецмана, није могла више учинити више од освајања бода у Банатском Великом Селу против Козаре. Тренер Јевто Јарчевић напомиње да је много проблема имао у припреми утакмице.

– И поред тога брзо смо повели и одиграли солидно прво полувреме. У наставку нисмо били добри у пасу и то је највећа замерка. Принудним изласком Рафаела, на одмору, изгубили смо и дефанзивни баланс на средини терена, а и енергетски били смо испод нивоа – каже Јарчевић.

Четири кола пре краја Јарчевићеви изабраници имају девет бодова вишка у односу на другопласиране Карађорђевчане па је јасно да је Кикинђанима потребно, у најгорем случају, још три бода за математичку оверу наслова првака који ће јој, након сезоне, донети повратак међу српсколигаше. У суботу на Градски стадион долазе Омољичани.

– Анализирали смо све пропусте на састанку, опорављају се повређени и колико-толико комплетираћемо редове за викенд. Очекујем да опет будемо на високом нивоу и у том случају искључујем могућност непријатног изненађења против Младости – оптимиста је Јарчевић.

Дакле, ако све буде било према плану ОФК Кикинда прекосутра ће прославити повратак међу српсколигаше, а један од оних који је и пре две године био део шампионског тима на покрајинском „Истоку” јесте Матеја Јарић (20). Након повреде и дуже паузе, сада у финишу сезоне опет се усталио уз леву ауту линију и узданица је тима за будућност.

– Имао сам повреду на прсту ноге, споро је рана зарастала, али био сам стрпљив и радио у теретани. Нисам на свом нивоу, али имам велику подршку стручног штаба, капитена, саиграча… Имам одређених проблема у физичком погледу и неким детаљима игре, али тренирам напорно као да није крај сезоне. Сутра сви очекујемо оверу трона, што смо и заслужили добрим партијама токоме целе такмичарске године – јасан је Јарић.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!