Мушка АРКУС лига: „Гриндексовци” близу селидбе у нижи ранг

Пет кола преостало је рукометашима Кикинде да одиграју у АРКУС лиги, а након што их је вечерас у „Језеру” победио 35:31 први тим изнад црте опстанка – каћки Југовић, умакавши им на лествици пет бодова, јасно је да су „Гриндексовци” близу селидбе у нижи ранг.

Играли су ривали на махове, обострано се доста грешило, а мање су то чинили Каћани који су имали сјајног голмана Милана Косановића пред мрежом, премда је истоветним учинком сусрет окончао и домаћи вратар Гаћиновић. На одмор су гости отишли с плус два – 16:14, још толику разлику начинили су и у наставку меча и заслужено, уз овације неколико десетина својих навијача, певајући отишли пут свога места надомак Новог Сада.

На конференцији за новинаре, капитен Кикинде Станимир Комарек рекао је:

– Сагорели смо у жељи, али гости су били бољи и честитам им на победи. Нама остаје да се боримо до краја за сваки бод па како буде…

Тренер Горан Куртеш додао је:

– Заслужено је Југовић славио. Имали су већу жељу, били мудрији и тактички зрелији. И ми смо имали жељу, али мора се бити и паметан, а ми смо начинили много техничких грешака и промашаја. Борићемо се док има наде.

Кикинђани ће у суботу гостовати код отписаног Рудара, у Костолцу па је то прилика да можда упишу два бода и на тај начин одрже слаб пламичак наде. Тада би, додуше неким спортским чудом, могли до спаса, наравно уколико Југовић, који како рече њихов тренер Топић рачуна да ће му до краја бити доста још четири бода за опстанак, начини лош низ, као евентуално и зрењанински Пролетер који пак тренутно има шест бодова више од екипе из нашега града.

МРК Кикинда: Балабан, Кукић 2, Стојановић, Босанчић 3, Лисица 4(1), Трнинић 2, Ђукић, Мишков, Шијан 3, Врговић 5(3), Панић, Ракић, Комарек, Илијин 11, Гаћиновић 1 (12 одбрана).    

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!