Finalisti veruju u pobedu: I Žućko i Crveni spremni za okršaj

Finale 38. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova biće održano u nedelju u ulici Milana Malenčića ispred kućnog broja 32. Najinteresantnije će biti takmičenje seniora, a znalci tvrde da borba neće biti laka.

U finalu su Crveni vlasnika Miodraga Trnića (19) i Žućko Lazara Adamova Bilte mlađeg (15). Mladi guščari za naš portal kažu da guskove pripremaju i očekuju pobedu.

 

-Crveni ima četiri godine i do sada je pokazao da zna da se bori.  Kod mene je odmalena i znam ga u dušu. Imao je teška nadmetanja na putu do finala, ali je uspeo da dođe do poslednjeg kruga. U nadmetanjima je bio dominantniji, tako da ne sumnjam u njegovu srčanost i spremnost. Najvažnija je šetnja, kupanje u bazenu i dobra ishrana. U finalu očekujem tešku borbu i siguran sam da ni mom, ali ni protivničkom gusku, koji je pomalo favorit, neće biti lako – istakao je Miodrag Trnić koji se deset godina bavi gusarstvom i u ovaj svet uveo je ostatak porodice.

Žućko star tri godine mladog Bilte, do sada je osvojio već dve titule šampiona i u to u kategorijama jednogodišnjaka i dvogodišnjaka.

-Nadam se pobedi jer mu nedostaje još samo pehar u seniorima da osvoji treću titulu. Vreme nam ne ide na ruku, pošto je toplo za ovo doba godine. Bez obzira na to, šetam Žućka svakodnevno i kupam ga. Borbe u kojima je učestvovao trajale su duže od deset i petnaest minuta i najteže nadmetanje bilo je u četvrtfinalu sa gusanom Nemanje Almaša. Guska sam nasledio od dede čije ime nosim i koji je poznat guščar. Kada spojimo mladost i iskustvo to mora da bude dobitna kombinacija – kazao nam je Lazar Adamov.

U kategoriji dvogodišnjaka finale su obezbedili gusak Aleksandra Adamova i gusan Danijela Ognjenova. Među jednogodišnjacima najbolji su se pokazali gusani Milana Dražića i Živice Terzića. Dobro utrenirani i u pratnji vernih pratilja beli „gladijatori“ daće sve od sebe da budu šampioni.

Program u nedelju počinje u 10 sati i pored finalnih nadmetanja u sve tri kategorije prisutni će moći da uživaju u revijalnim takmičenjima, najlepšem jatu, najtežoj guski, najstarijem gusku. Ove godine u nadmetanjima je učestvovalo je više od 140 gusana u sve tri kategorije među kojima je bilo najviše jednogodišnjaka.

A.Đ.

 

Don`t copy text!